הריון וטיפולי פוריות
חוקי העבודה מגנים על נשים הרות מפני פיטורים וכן על נשים וגברים, אשר נדרשים לעבור טיפולי פוריות בגין ילדם הראשון והשני.
חוק עבודת נשים, תשי"ד-1954 אוסר על פיטורי נשים הרות, שעבדו ששה חודשים מלאים אצל אותו המעסיק (ולא במסגרת חוזה לתקופה קצובה שלא הוארך) ללא קבלת היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
איסור זה משמעותו כי פיטורי אישה בהריון שנעשו ללא היתר הינם בטלים, והאישה זכאית לתשלום מלא של שכרה בכל תקופת איסור הפיטורים - כלומר, במהלך ההריון ולתקופה של ששים יום לאחר חופשת הלידה.
כן אוסר חוק עבודת נשים על פגיעה בהיקף משרה בדרך שפוגעת בשכר העובדת.
אישה שפוטרה במהלך הריונה, ולא צברה וותק מספיק לצורך קבלת ההגנה של חוק עבודת נשים יכולה לפנות לבית הדין לעבודה בתביעה לחייב את המעסיק שפיטר אותה להחזיר אותה לעבודה וכן לפצות אותה בגין פיטוריה, וזאת מכח חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988 האוסר על אפליית עובדים ומועמדים לעבודה בגין הריון, הורות, טיפולי פוריות וסיבות נוספות, כמפורט בחוק.
המלצה חשובה - במקרים רבים טוענים מעסיקים כי לא ידעו כלל על דבר ההריון. כדאי לשמור ראיות למסירת ההודעה על ההריון - אם בדרך של מסמך כתוב ואם בדרך של הקלטת השיחה, שבה מודיעים על ההריון. ההבדל בין שמירת ראיה לבין אי שמירתה יכול להיות ההבדל בין נצחון להפסד בהליך המשפטי.
גם נשים וגברים העוברים טיפולי פוריות זכאים להגנת חוק עבודת נשים.
החוק אוסר על פיטורי אישה או גבר שעוברים טיפולי פוריות לקראת ילדם הראשון או השני ועבדו לפחות ששה חודשי עבודה מלאים במקום העבודה, גם אם לא נעדרו מעבודתם.
במקרה של אישה או גבר שנאלצו להעדר מעבודתם לצורך הטיפולים, לא נדרש וותק מינימאלי.
בהתאם לחוק יש צורך לתת למעביד אישור על טיפולי הפוריות ועל הצורך להעדר לשם כך, אם כי לפי חלק מפסקי הדין, באם המעסיק לא דרש אישור, לכאורה אין חובה כאמור.
איסור הפיטורים הינו לתקופה של 150 יום מתום טיפולי הפוריות ולא יותר משנתיים מיום ההעדרות הראשון או התחלת טיפולי הפוריות.
חשוב כי נשים וגברים אשר בכוונתם לעבור טיפולי פוריות יקבלו בנוסף ליעוץ הרפואי גם יעוץ משפטי, שיסייע להם להגן על זכויותיהם במקום העבודה.